Udeležba na delavnici: Uporaba družbenega omrežja LinkedIn kot učnega okolja

Na Zdravstveni fakulteti UL smo se udeležili ponovitvene delavnice z naslovom Uporaba družbenega omrežja LinkedIn kot učnega okolja, ki je bila organizirana v okviru skupnosti multiplikatorjev za didaktično uporabo IKT.

Osrednja tema delavnice je bila uporaba orodja LinkedIn, kjer nam je doc. dr. Andrej Ovca predstavil družbeni medij, kaj nam ta ponuja, kaj je namen njegove uporabe in kaj ga razlikuje od drugih družbenih omrežij. Predstavljeni so bili različni pogledi in možnosti, ki nam jih omogoča uporaba LinkedIna kot učnega orodja ter na kaj moramo biti pozorni pri integraciji le-tega v pedagoško prakso.

Pogledali smo si nekaj primerov dobre prakse uporabe družbenega omrežja LinkedIn, npr. v okviru obveznega predmeta na študiju zdravstvene smeri (2. bolonjska stopnja) in v okviru mednarodnega projekta, v katerega so bili vključeni študenti različnih evropskih držav.  

Pogovarjali smo se o pomenu usmerjanja strokovnega in kariernega razvoja študentov tudi skozi njihovo spletno prisotnost, o pomembnosti mreženja študentov, spodbujanju sledenja ključnim strokovnim institucijam s področja stroke, socialnem učenju, iskanju dodatnih izobraževalnih vsebin in ostalih možnostih, ki nam jih LinkedIn ponuja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.