Izvedena delavnica za pedagoge UL: Kako ustvariti interaktivna učna gradiva?

Na srečanju v petek, 17. 5. 2024 smo na Pedagoški falkulteti izvedli delavnico z naslovom Kako ustvariti interaktivna učna gradiva, v kateri je Mateja najprej predstavila raznolike možnosti ustvarjanja interaktivnih gradiv, ki jih ponuja orodje H5P in tudi druga orodja. Pregledali smo različne platforme, s katerimi lahko ustvarjamo H5P vsebine, kot so spletna učilnica Moodle, spletna aplikacija H5P, spletišče v okolju WordPress ter namizna ali spletna aplikacija Lumi in primerjali njihove funkcionalnosti.

Nato smo se lotili ustvarjanja interaktivnih videoposnetkov, kjer so udeleženci sami ob podpori vstavljali različne interaktivne elemente v videoposnetke.

Pregledali smo tudi možosti deljenja interaktivnih gradiv, izdelanih v orodju H5P ter nastavitev, ki nam lahko pomagajo, da pridobimo čim več informacij o angažiranosti študentov in pravilnosti rešenih nalog znotraj interaktivniih videoposnetkov.

Udeležencem se zahvaljujemo za prijavo in sodelovanje na delavnici. Vabimo vas, da se nam zopet pridružite na kateri izmed delavnic, ki jih načrtujemo v naslednjih mesecih. Seznam delavnic in več informacij lahko najdete na povezavi.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.