Izvedena delavnica za pedagoge UL: BookWidgets – priprava interaktivnih učnih gradiv

V petek, 24. 5. 2024, smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona za pedagoge UL izvedli usposabljanje BookWidgets: priprava interaktivnih učnih gradiv.

Udeleženci delavnice so spoznali nekaj nasvetov in trikov za ustvarjanje dinamičnih in interaktivnih učnih gradiv ter si ogledali kako omogočiti deljenje in spodbujati aktivno sodelovanje med študenti ali drugimi skupinami.

Na delavnici smo spoznali osnove uporabe orodja BookWidgets in skupaj ustvarjali različna  interaktivna gradiva. Naučili smo se kako dodati različne tipe vsebin, vključno z vprašanji, kvizi, križankami, interaktivnimi slikami in drugimi elementi. Odkrili smo tudi kako prilagoditi videz in postavitev gradiv, da so ta kar se da vizualno zanimiva in organizirana.

Spoznali smo tudi nekatere napredne funkcije, kot so uporaba predlog, sledenje napredku študentov in integracija BookWidgets s spletnim učnim okoljem Moodle. Raziskali smo tudi uporabo analitike, ki je vgrajena v orodje, in nam lahko pomaga pri vrednotenju uspešnosti učnih dejavnosti ter prilagoditvi vsebin glede na potrebe študentov.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove pridobljene digitalne kompetence, veščine in znanja za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: BOOKWIDGETS2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.