DIGITALNI ULTRA MARATON ZA PEDAGOGE in ŠTUDENTE UL

Logotipi

KAJ IMATA SKUPNEGA ULTRAMARATON IN DIGITALNI ULTRA MARATON?

Ultramaraton je tek na razdalje, ki presegajo tradicionalne maratone. Ti običajno merijo 42 km. Ultramaratoni pa obsegajo razdalje, ki se lahko gibljejo od 50 kilometrov in do več sto kilometrov ter vključujejo različne terene, kot so ceste, gozdne poti, gorski pohodi, tek čez puščavo in druge zahtevne poti, trajajo pa lahko tudi 24, 48 ur in celo več dni. 

Medtem ko so maratoni priljubljeni za rekreativne tekače, so ultra maratoni namenjeni tistim, ki iščejo še večji izziv in vzdržljivost. Tekmovalci v ultra maratonih morajo razviti izjemno vzdržljivost, trdnost uma in sposobnost upravljanja s fizičnimi in psihičnimi izzivi, saj tekmovanje pogosto poteka v težkih vremenskih pogojih in na zahtevnem terenu. 

Tudi Univerza v Ljubljani spodbuja razvoj digitalnih znanj, kompetenc in veščin, kjer gre za tek na dolge proge in na raznolikih področjih (po DigCompEdu). Vsak (ultra)maratonec pa potrebuje kvaliteten in premišljen trening. 


V Centru za uporabo IKT v pedagoškem procesu v sklopu pilotnega projekta NOO ULTRA 
Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov v letu 2024 organiziramo Digitalni (ultra) maraton 1.0, kjer boste razvijali spretnosti, veščine in znanja za uporabo IKT, pri tem pa urili vzdržljivost in skupaj z nami premagovali izzive v izobraževalnem ekosistemu, kjer poteka nenehno kroženje energije in »hranil« med vsemi živimi in neživimi organizmiPomembni so nam medsebojni odnosi, skupnost in interakcija z okoljem, ki omogočajo trajnost vrednot in znanja. Želimo si in vabimo vas, da z nami nabirate digitalne kilometre in postanete digitalni (ultra)maratonci ter z nami ustvarjate trajnostno naravnan in predvsem obnovljiv izobraževalni ekosistem.
 

*Primerno tudi za popolne začetnike. Vsak ultramaratonec je bil enkrat začetnik. 

** Financirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija-NextGenerationEU.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.