Izvedena delavnica za študente UL: MS 365: Word in PowerPoint

Včeraj smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona za študente UL izvedli usposabljanje MS 365: Word in PowerPoint.

V prvem delu smo spoznali nekaj naprednih možnosti oblikovanja in urejanja besedila v programu Word. Pogledali smo si nekaj nastavitev v programu, ki nam lahko olajšajo samodejno popravljanje besedila, beleženje osebnih podatkov na dokumentu, oblikovanje kazala, glave in noge, hiperpovezave, zaznamke in navzkrižno sklicevanje, spremljanje dostopnosti ipd. Pogledali smo si delo z različnimi slogi, preverili, kakšne vse povezave lahko ustvarjamo v dokumentih ter kako lahko s pomočjo podatkov v orodju Excel enostavno ustvarimo večje količine dokumentov (npr. potrdila o udeležbi).

V drugem delu pa smo se posvetili delu v orodju PowerPoint. Pogledali smo si kako ustvarimo teme, organiziramo drsnice, upravljamo z večpredstavnostnimi elementi ipd. Ogledali smo si tudi vključevanje zvočnih posnetkov za izboljšanje interaktivnosti in poudarjanje ključnih točk ter možnosti uporabe diaprojekcijo (skupaj s podnapisi) za javno predstavljanje ali snemanje predstavitve. Dotaknili smo se tudi prehodov in animacij, možnosti rokopisa, preverjanje črkovanja, prevodov ter dostopnosti naših gradiv.

Vsem študentom in študentkam se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin ter znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: DUM-S2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.