Vzorčne pametne učilnice

Vzorčne pametne učilnice

V okviru pilotnega projekta Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov bomo vzpostavili tudi dve vzorčni spletni učilnici. Predvidoma, bosta ti dve učilnici na Fakulteti za elektrotehniko ter na Pedagoški fakulteti. 

Na Fakulteti za elektrotehniko načrtujemo vzpostavitev vzorčne pametne učilnice, ki bo osredotočena na izvedbo hibridnega študija in s tem povezanih multimedijskih storitev (npr. možnost snemanja predavanj, možnost oddaljenega predavanja).

Na Pedagoški fakulteti pa načrtujemo vzpostavitev vzorčne pametne učilnice oz. prilagodljivega študijskega okolja, kjer pride do izraza spremenjena vloga pedagoškega delavca v 21. stoletju in aktivno vključevanje učečih se v pedagoški proces preko aktivnosti, ki omogočajo več načinov predstavljanja vsebine, interkacije s študenti, sodelovanja, raziskovanja, ustvarjanja, razvoja.

V Centru Digitalna UL smo o konceptu pametne učilnice že pisali. Če vas zanima, kaj bo izhodišče za vzpostavitev vzorčnih pametnih učilnic, si lahko ogledate prispevek na povezavi

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.