Nastajajo seznami opreme za vzpostavitev pametnih učilnic

Pripravljamo sezname opreme za vzpostavitev pametnih učilnic in nadgradnjo podpornega sistema za pedagoge in študente pri uporabi IKT v pedagoškem procesu

V pilotnem projektu Izobraževalni ekosistem pripravljamo sezname opreme in tehnično dokumentacijo za nakup in vzpostavitev pametnih učilnic. Opremo smo kategorizirali v naslednje sklope: 

  1. Oprema za vzorčno didaktično pametno učilnico, kjer govorimo o nakupu opreme, kot so interaktivni zaslon, tablice, droni, VR očala, 3D skener in tiskalnik, roboti za učenje programiranja, kamere in mikrofoni, zeleno platno ipd. Oprema bo podpirala izvedbo različnih aktivnosti na področju predstavljanja, interakcije, sodelovanja, ustvarjanja, razvoja in raziskovanja v vzorčni učilnici. 
  2. Oprema za vzorčno multimedijsko učilnico, kamor spadajo predvsem kamere, mikrofoni in druga multimedijska oprema, ki bo zagotavljala optimalno izvedbo hibridnih dogodkov in poučevanja na daljavo. 
  3. Mobilni komplet strojne in multimedijske opreme za uporabo v pedagoškem procesu, kamor spada različna IKT, ki bo na voljo za izposojo na članicah UL za izvedbo različnih z IKT-podprtih aktivnosti. 
  4. Delovna IKT oprema za nudenje podpornih storitev, ki bo v pomoč (razširjeni) podporni skupini pilotnega projekta pri učinkovitem nudenju podpore pri uporabi IKT. 

Za vsak posamezen sklop opreme (oz. tudi za vsak posamezen kos opreme) bomo v naslednjih mesecih projekta pripravili gradiva, ki bomo pedagogom omogočala spoznavanje z opremo in učinkovito uporabo le-te.

Vabljeni k spremljanju!

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.