Izvedba usposabljanja za uporabo orodja Mentimeter: Razvoj interaktivnih in vključujočih situacij

V sredo smo v Centru za uporabo IKT v pedagoškem procesu organizirali 1. usposabljanje za uporabo orodja Mentimeter. Usposabljanja, ki je potekalo preko videokonferenčnega sistema Zoom, se je udeležilo skupno 115 pedagogov z Univerze v Ljubljani. Visoka udeležba nas zelo veseli, saj smo na UL pridobili kampus licenco za uporabo polno funkcionalne različice orodja Mentimeter.

Julia Arvidsson, z Mentimetra, nam je preko različnih tipov interaktivnih vprašanj predstavila osnovne možnosti uporabe, ki jih orodje ponuja.

Mentimeter namreč omogoča, da s pomočjo IKT pridobimo različne informacije o študentih, njihovem mnenju, počutju ali celo preverimo njihovo razumevanje vsebine. Pedagogom omogoča, da pripravite aktivnosti, preko katerih med študenti spodbudite interakcijo, izmenjavo mnenj in določanja prioritet. Še več, z vrsto vprašanja »lestvice« v orodju Mentimeter lahko študenti ocenjujejo izjave oz. trditve na lestvici, zaradi možne prilagoditve lestvic, nam tovrstni tip vprašanja pride prav, če želimo, da študentje nekaj ocenijo, ali če želimo ustvariti statistične podatke, ki jih lahko uporabimo za analizo trendov in želja med poslušalci predstavitve.

Z uporabo raznovrstnih tipov vprašanj lahko v Mentimetru torej ustvarimo dinamično in interaktivno učno okolje, ki bo študentom omogočilo aktivno sodelovanje in vam omogočilo pridobivanje dragocenih informacij za izboljšanje poučevanja.

Za nekatere izmed udeležencev je bilo to prvo spoznavanje z Mentimetrom, medtem ko so nekateri že izkušeni uporabniki, zato bomo v naslednjih mesecih organizirali in izvedli več delavnic za uporabnike z različnim nivojem poznavanja in uporabe aplikacije.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.