Delavnica za pedagoge UL: Usposabljanje za uporabo interaktivnih zaslonov v pedagoškem procesu

V mesecu decembru smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu organizirali 1. usposabljanje za uporabo interaktivnih zaslonov v pedagoškem procesu.

Eva, Urban in Gašper so predstavili osnovne funkcionalnosti, ki jih ponujajo interaktivni zasloni, in nekaj didaktičnih scenarijev uporabe v pedagoškem procesu z namenom spodbujanja sodelovalnega dela študentov, aktivnega vključevanja sodelujočih, shranjevanja in deljenja interaktivno ustvarjene vsebine, podajanja takojšnjih povratnih informacij, možnosti sprotnega preverjanja znanja, glasovanja ipd.

Udeleženci so aktivno sodelovali preko svojih lastnih računalnikov in mobilnih naprav ter se med drugim spoznali z aplikacijo za povezovanje z zaslonom, ki omogoča brezžično deljenje vsebine z lastne naprave in predvajanje vsebine zaslona na lastni napravi. Podrobneje je bilo predstavljeno še kako prikazati spletno vsebino, uporabiti interaktivni zaslon za razvijanje uvodne ali končne diskusije ter kako predstaviti različne vrste dokumentov znotraj bele table.

Pedagogi so se spoznali še z možnostmi anotacij ter glasovanja na svojih napravah.

V zadnjem delu delavnice je bilo sodelujočim omogočeno samostojno preizkušanje interaktivnih zaslonov.

Bi tudi vi želeli, da pripravimo delavnico na temo uporabe IKT z vami ali vašimi študenti? Z veseljem se srečamo z vami in organiziramo izobraževanje tako za pedagoge kot tudi študente za uporabo IKT.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.