Delavnica za pedagoge UL PEF: Usposabljanje za uporabo interaktivnih zaslonov v pedagoškem procesu

V četrtek smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu izvedli usposabljanje za uporabo interaktivnih zaslonov v pedagoškem procesu za pedagoge UL PEF.

Eva je predstavila osnovne funkcionalnosti, ki jih ponujajo interaktivni zasloni, in nekaj didaktičnih scenarijev uporabe v pedagoškem procesu z namenom spodbujanja sodelovalnega dela študentovaktivnega vključevanja sodelujočihshranjevanja in deljenja interaktivno ustvarjene vsebinepodajanja takojšnjih povratnih informacijmožnosti sprotnega preverjanja znanjaglasovanja ipd.

Pedagogi UL PEF so aktivno sodelovali preko svojih mobilnih naprav ter se med drugim spoznali z aplikacijo za povezovanje z zaslonom, ki omogoča brezžično deljenje vsebine z lastne naprave in predvajanje vsebine zaslona na lastni napravi. Podrobneje je bilo predstavljeno še kako prikazati spletno vsebino, uporabiti interaktivni zaslon za razvijanje uvodne ali končne diskusije ter kako predstaviti različne vrste dokumentov znotraj bele table.

Pedagogi so se spoznali še z možnostmi anotacij ter glasovanja na svojih napravah.

V zadnjem delu delavnice je bilo sodelujočim omogočeno samostojno preizkušanje interaktivnih zaslonov.

Bi tudi vi želeli, da pripravimo delavnico na temo uporabe IKT z vami ali vašimi študenti? Z veseljem se srečamo z vami in organiziramo izobraževanje tako za pedagoge kot tudi študente za uporabo IKT.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.