Delavnica za pedagoge UL: Osnove uporabe orodja Mentimeter

V okviru pilotnega projekta NOO ULTRA »Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov« smo na Centru za uporabo IKT v pedagoškem procesu izvedli delavnico Osnove uporabe orodja Mentimeter za pedagoge UL. Na delavnici smo spoznali osnovne korake za uspešen pričetek uporabe licenčne različice orodja, ki omogoča ustvarjanje interaktivnih predstavitev in anonimno zbiranje povratnih informacij s strani študentov.

Pedagogi se lahko sami odločijo, ali bodo orodje uporabili samo kot dopolnitev obstoječim predstavitvam (npr. v PowerPoint predstavitvi preko QR kode oz. dodajanja vtičnika, ki nam omogoča prikaz ustvarjenih interaktivnih elementov neposredno na naših drsnicah) ali pa bodo svoje obstoječe predstavitve (npr. v PowerPointu) prenesli v Mentimeter in jih obogatili z dodatnimi drsnicami, ki bodo zahtevale interakcijo študentov.

Mentimeter omogoča ustvarjanje različnih tipov aktivnosti (npr. glasovanja v različnih oblikah, kvize, drsnice) ter prikazovanje oz. spremljanje rezultatov reševanja študentov v živo. Pripravljene vsebine lahko uporabite v času neposrednega stika s študenti ali v času študija na daljavo/kombiniranega študija/hibridnega študija, saj lahko študenti do predstavitve dostopajo kadarkoli in kjerkoli z uporabo lastnih mobilnih naprav.

Vabimo vas, da spremljate aktualne dogodke na naši spletni strani, saj v naslednjem obdobju organiziramo delavnico za napredne uporabnike orodja Mentimeter ter več zanimivih delavnic za uporabo različne IKT v pedagoškem procesu, tako za pedagoge kot tudi za študente Univerze v Ljubljani.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.