Udeležba na konferenci Piloti pilotom

Kot izvajalci pilotnega projekta Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov smo se v organizaciji Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Reforme visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0 udeležili 1. konference Piloti pilotom, ki je potekala v sredo, 8. maja, na Brdu pri Kranju.

Cilj konference je bil z izmenjavo mnenj in izkušenj prispevati k dodani kakovosti ter inovativnosti tako posamičnih projektov, kot tudi k skupnemu doprinosu k Reformi visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0.

V prvem delu konference smo poslušali plenarne predstavitve Univerze v Mariboru, Fakultete za informacijske študije Novo mesto, Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani, kjer so sodelujoči predstavili pogled na lastne pilotne projekte.

V drugem delu pa smo na tržnici pilotnih projektov postavili stojnico, kjer smo imeli priložnost soustvariti prostor za deljenje vizije našega projekta in mimoidočim predstaviti katere izzive v visokošolskem prostoru naslavljamo in kaj želimo s projektom Izobraževalni ekosistem za pridobivanje digitalnih kompetenc pedagogov in študentov doseči. Vabimo vas, da si nekaj osnovnih informacij o projektu ogledate na spletni strani projekta.

Hkrati ne pozabite, da še vedno lahko z zbiranjem digitalnih kilometrov na različnih usposabljanjih za krepitev digitalnih kompetenc postanete digitalni (ultra)maratonci. Več o aktualnih usposabljanjih si lahko preberete na povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.