Izvedena delavnica za pedagoge UL: Ustvarjanje spletnih strani v okolju WordPress

V preteklem mesecu smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za pedagoge UL izvedli usposabljanje Ustvarjanje spletnih strani v okolju WordPress.

Na delavnici smo se osredotočili na nekatere osnovne funkcionalnosti tega spletnega orodja za ustvarjanje in upravljanje spletnih strani, ki nam lahko olajšajo vsakodnevno uporabo in prikazovanje vsebin.

Spoznali smo osnovno delovanje okolja WordPress, vključno s prijavo, ustvarjanjem spletišča na Arnes splet in navigacijo po uporabniškem vmesniku. Naučili smo se kako ustvariti in urejati strani in prispevke, kategorije, izbirati teme, omogočiti vtičnike, ustvariti meni ter dodajati elemente na posamezno stran.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin ter znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: DUM-WP-2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.