Adobe Animate 
za ustvarjanje večpredstavnostnih vsebin in animacij

Adobe Animate je orodje za ustvarjanje večpredstavnostnih vsebin in računalniških animacij in je del paketa Adobe Creative Cloud. Orodje se na profesionalnem nivoju uporablja za oblikovanje vektorskih grafik in animacij za televizijske serije, spletne animacije, spletne aplikacije, razvoj iger, oglasov in drugih interaktivnih projektov, omogoča pa tudi ustvarjanje rastrske grafike, vstavljanje zvočnih in video posnetkov ter pisanje skript. Animacije lahko izvozimo na več platform, vključno s platformo HTML5 in WebGL, ali pa vsebino izvozimo v formatu .svg. Orodje lahko uprabljamo na računalnikih z operacijskim sistemom Windows in macOS, vsebino pa si lahko ogledujemo tudi na mobilnih napravah.

Tudi z orodjem Adobe After Effects lahko ustvarimo animacije, je pa slednje bolj zapleteno za uporabo, saj ponuja veliko možnosti ustvarjanja tudi zunaj animacije. Orodji se torej razlikujeta predvsem v tem, da ima Adobe Animate bolj osnoven uporabniški vmesnik, s čimer je tudi delovni postopek za izdelavo animacij na splošno bolj intuitiven in enostaven, kar pride prav predvsem za začetnike.

Orodje ne ponuja možnosti brezplačne uporabe, na voljo nam je le brezplačno 7-dnevno preizkušanje orodja. Več o licencah si lahko preberete na spletni strani.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.