Paket programske opreme Adobe Creative Cloud

V kolikor ste že razmišljali, da bi bilo dobro imeti različna orodja za ustvarjanje na enem mestu, vas bo »razveselila« novica o obstoju programskega paketa Adobe Creative Cloud. Verjetno smo se že vsi srečali z uporabo kakšnega izmed orodij, ki jih ponuja Adobe. V kolikor niste uporabljali plačljivih različic orodij, ki jih ponuja Adobe, ste se zagotovo srečali z uporabo kakšne izmed brezplačnih različic (npr. Adobe PDF Reader, Adober Express, Photoshop Express, Photoshop Camera), ki nam ponujajo osnovne funkcionalnosti za ustvarjanje. Svoje ustvarjanje pa lahko nadgradimo z uporabo plačljivih aplikacij in spletnih storitev ter virov, ki so del programskega paketa Adobe Creative Cloud. Izbrane aplikacije in spletne storitve nam omogočajo zajem fotografij, grafično oblikovanje, urejanje videoposnektov, oblikovanje uporabniških vmesnikov, risanje, slikanje in še več.

Kaj vse vključuje Creative Cloud:

  • Namizne aplikacije Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, After Effects itd.). Gre za aplikacije, ki jih lahko namestimo na naš računalnik (Mac ali Windows). Z aplikacijo Creative Cloud Desktop prenesemo in namestimo aplikacije, vključene v naročnino.
  • Mobilne aplikacije (na primer Photoshop ali Illustrator za iPad), ki jih dobimo v trgovini z aplikacijami v svoji napravi.
  • Če ste uporabljali programski paket Creative Suite, si lahko aplikacije Creative Cloud predstavljajte kot posodobljene različice istih aplikacij.
  • Vsak načrt Creative Cloud vključuje program Adobe Fonts, ki vsebuje na tisoče pisav. Uporabljate jih lahko v vseh aplikacijah na računalniku (ne le v aplikacijah Adobe). Pisave lahko uporabite v profesionalnih ali osebnih projektih za splet, tisk, digitalno gradivo itd.
  • Vsi načrti vključujejo nekaj shrambe v oblaku (Creative Cloud).
  • Večina aplikacij omogoča lokalno shranjevanje datotek ali shranjevanje v oblak.
  • Shrambo lahko uporabljamo podobno kot Dropbox, Google Drive itd., Vse kar ustvarimo v oblaku se sinhronizira med našimi napravami. Vsebine lahko tudi delimo z drugimi.

Posamezna orodja programskega paketa Creative Cloud boste bolj podrobno spoznali v naslednjih dneh preko objav, ki jih bomo predstavili spodaj.

Spremljajte nas za več informacij.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.