Adobe Photoshop 
za obdelavo fotografij

Adobe Photoshop je profesionalno orodje za obdelavo fotografij ter videoposnetkov in je del okolja Adobe Creative Cloud. Z orodjem lahko oblikujemo plakate, letake, brošure, urejamo fotografije, spreminjamo ozadja, zameglimo dele fotografij, upravljamo z več plastmi, spreminjamo barve in še mnogo več. Orodje omogoča shranjevanje dokumentov v oblaku in tako dostop do le-teh preko računalnika ali iPada, prav tako pa lahko izdelke delimo z drugimi in jih tudi sodelovalno urejamo. Gradiva lahko izvozimo v številnih formatih, kot so .png, .jpg, .pdf ali .psd, ki nam omogoča tudi kasnejše urejanje dokumenta. Za lažje delo z orodjem so na spletni strani dostopni številni vodiči, tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene uporabnike, s pomočjo katerih lahko orodje spoznamo oz. se naučimo tudi naprednejših funkcij.

Orodje ne ponuja možnosti brezplačne uporabe, na voljo nam je le brezplačno 7-dnevno preizkušanje orodja. Več o licencah si lahko preberete na spletni strani: https://www.adobe.com/products/photoshop/compare-plans.html.

Obstaja tudi alternativno orodje, ki omogoča brezplačno ustvarjanje fotografij, kolažov, letakov ipd. in sicer orodje Adobe Express. Prav tako sta na voljo brezplačni orodji za mobilne naprave in sicer Photoshop Express za urejanje in deljenje fotografij ter Photoshop Camera, ki ponuja številne filtre pri zajemu fotografij. Obe aplikaciji delujeta tako na napravah z operacijskim sistemom Android kot tudi iOS.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.