Delavnica za študente UL: Oblikovanje večpredstavnostnih gradiv z orodjem Canva

V sodelovanju s Centrom za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani smo izvedli delavnico za študente UL na temo oblikovanja večpredstavnostnih gradiv z orodjem Canva.

Orodje Canva je eno izmed bolj pogosto uporabljenih orodij za ustvarjanje bogatih večpredstavnih vsebin. Na delavnici smo se seznanili z uporabo tega enostavnega orodja za ustvarjanje različnih izdelkov, kot so grafike, predstavitve, videoposnetki ter objave za družbena omrežja. Pogledali smo si osnovne funkcionalnosti, ki nam omogočajo ustvarjanje vsebin, raziskali smo različne predloge, ki so nam na voljo za uporabo, ter se preizkusili v ustvarjanju lastnega izdelka. V Canvi smo ustvarjali z besedilom, grafikami, povezavami in animacijami ter si ogledali možnosti deljenja in shranjevanja končnih izdelkov na računalnik in tako usvajali nova digitalna znanja in razvijali digitalne spretnosti.

Bi tudi vi želeli, da pripravimo delavnico na temo uporabe IKT z vašimi študenti? Z veseljem se srečamo z vami in organiziramo izobraževanje tako za pedagoge kot tudi študente za uporabo IKT.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.