Izvedena delavnica za pedagoge UL: Možnosti uporabe orodij MS 365

Danes smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za pedagoge UL izvedli usposabljanje Predstavitev možnosti uporabe orodij MS 365.

Sanja je predstavila mrežno strukturo povezav med posameznimi orodji MS 365 in prikazala funkcionalnosti orodij, ki jih lahko uporabimo za predstavitev vsebine (Sway, Word, Excel in PowerPoint), za shranjevanje gradiv (OneDrive, SharePoint in Stream), za anketiranje in preverjanje znanja (Forms), za komunikacijo in sodelovanje z drugimi uporabniki (Teams, OneNote, WhiteBoard, Outlook) ter za organizacijo in načrtovanje aktivnosti (To-do, Booking, Planner, Loop in Lists).

Pogledali smo si kako namestiti razne aplikacije znotraj naše spletne pisarne, kako krmariti po platformi in kako enostavno deliti gradiva s študenti in kolegi. V tem procesu smo odkrili, kako lahko integracija teh orodij olajša pretok informacij in sodelovanje med udeleženci v pedagoškem procesu.

Pedagogi UL so aktivno sodelovali pri skupnem urejanju deljenega dokumenta in podrobneje spoznali razliko med oblačno storitvijo OneDrive in SharePoint. Zanimivo je, da je SharePoint namenjen bolj strukturiranemu upravljanju dokumentov in skupnemu delu na projektih, medtem ko je OneDrive osebna shramba za posamezne uporabnike.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za prve nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin in znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Več informacij na povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.