Izvedena delavnica za pedagoge UL: MS 365: Excel 1. del

Danes smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za pedagoge UL izvedli usposabljanje MS 365: Excel 1. del.

Udeleženci današnje delavnice vam lahko podamo pravilen odgovor na vprašanje koliko vrstic ima Excelov delovni list, še več, do odgovora pridemo hitro in učinkovito preko uporabe bližnjic na tipkovnici. Prav tako vam bomo znali povedati, kako v prvih 20 000 celic hitro in učinkovito vnesti npr. današnji datum, ime in priimek, zapisati telefonsko številko (s sprednjo 0) ali pa preračunati zneske v različnih valutah, urediti in oblikovati večje število podatkov na način, da so ti vizualno bolj privlačni za vse uporabnike orodja Excel itn.

Sanja je namreč predstavila nekatere osnovne funkcionalnosti, ki jih to orodje ponuja in, ki nam lahko olajšajo vsakodnevno uporabo orodja in obvladovanje podatkov, ki jih imamo na voljo. Spoznali smo, kako lahko naše delo z Excelom postane še bolj učinkovito in si pogledali kako lahko spreminjamo oblike celic z različnimi podatki po stolpcih in vrsticah. Poleg tega pa nam je na zanimiv način približala še kako te podatke zaznava samo orodje, kar je za uporabnika lahko prednost ali pa izziv.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za prve nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin in znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Več informacij na povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.