Izvedeni delavnici za pedagoge UL FS: Uporaba interaktivnih zaslonov in orodja Mentimeter v pedagoškem procesu

V mesecu marcu smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona izvedli dve usposabljanji za pridobivanje znanja in razvijanja digitalnih kompetenc in veščin pedagogov na Fakulteti za strojništvo. Najprej smo izvedli usposabljanje  za uporabo interaktivnih zaslonov v pedagoškem procesu, dva tedna kasneje pa še usposabljanje na temo uporabe orodja Mentimeter.

Pedagogi UL FS so aktivno sodelovali preko svojih mobilnih naprav ter se med drugim spoznali z aplikacijo za povezovanje z zaslonom, ki omogoča brezžično deljenje vsebine z lastne naprave in predvajanje vsebine zaslona na lastni napravi. Podrobneje je bilo predstavljeno še kako prikazati spletno vsebino, uporabiti interaktivni zaslon za razvijanje uvodne ali končne diskusije ter kako predstaviti različne vrste dokumentov znotraj bele table. Pedagogi so se spoznali še z možnostmi anotacij ter glasovanja z uporabo lastnih naprav. V zadnjem delu delavnice je bilo sodelujočim omogočeno samostojno preizkušanje interaktivnih zaslonov.

Na delavnici na temo uporabe orodja Mentimeter pa smo pokazali kako nam orodje omogoča, da s pomočjo IKT pridobimo različne informacije o študentih, njihovem mnenju ali celo preverimo njihovo razumevanje vsebine. Pedagogom namreč omogoča, da pripravite aktivnosti, preko katerih med študenti spodbudite interakcijo, izmenjavo mnenj in določanja prioritet. Skupaj smo si pogledali še kako lahko v PowerPoint predstavitve integriramo predstavitve ustvarjene z orodjem Mentimeter in tako ustvarimo dinamično in interaktivno učno okolje, ki bi študentom omogočilo aktivno sodelovanje pri usvajanju študijskih vsebin.

Bi tudi vi želeli, da pripravimo delavnico na temo uporabe IKT z vami ali vašimi študenti? Z veseljem se srečamo z vami in organiziramo izobraževanje tako za pedagoge kot tudi študente za uporabo IKT.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.