Izvedena delavnica za pedagoge UL: MS 365: PowerPoint

V začetku marca smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za pedagoge UL izvedli usposabljanje MS 365: PowerPoint.

Udeleženci delavnice so spoznali kako učinkovito kopirati elemente znotraj predstavitve, kako izbirati teme, pisave, jasno organizirati odstavke ter urejati predstavitve v skladu z lastnimi potrebami in izobraževalnimi cilji. Še več, na delavnici smo se namreč spoznali z vključevanjem zvočnih posnetkov za izboljšanje interaktivnosti in poudarjanje ključnih točk ter kako učinkovito uporabljati diaprojekcijo (skupaj s podnapisi) za javno predstavljanje ali snemanje predstavitve. Mateja nam je predstavila orodje PowerPoint od A do Ž, saj nam je pokazala, kako delujejo prehodi, animacije in ilustracije, kako dodati razne vtičnike, kako lahko v orodju uporabimo rokopis ter kako učinkovito upravljati z večpredstavnostno vsebino in besedilom, da ta ustreza merilom dostopnosti za vse uporabnike in še kaj.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za prve nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin ter znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: DUM-P2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID (s klikom na gumb UL ID Avtentikacija na prvi strani, za pomoč pri prijavi je na voljo tudi vodič na povezavi).

 

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.