Izvedena delavnica za študente UL: MS 365 Excel – 1. del

Včeraj smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za študente UL izvedli usposabljanje MS 365: Excel 1. del.

Študenti, ki so se udeležili delavnice vam lahko podajo pravilen odgovor na vprašanja:

  • koliko vrstic ima Excelov delovni list,
  • kje v Excelu najdemo polje z imenom in kako nam služi pri delu z orodjem,
  • kako v prvih 20 000 celic zapišemo današnji datum,
  • kako bi najhitreje zapisali številko 0 v vsa prazna mesta delovnega lista z zapolnjenimi 100 000 vrsticami in stolpci podatkov, kjer so vmesne celice prazne,
  • kolikšno je maksimalno število delovnih listov v Excelu,
  • koliko znakov lahko nosi ime enega zavihka.

Še več, do odgovora pridejo hitro in učinkovito preko uporabe bližnjic na tipkovnici.

Prav tako bi vam pri uporabi orodja znali povedati, kako preračunati koliko dni smo stari, kako hitro in učinkovito poiščemo prazne celice ali se premikamo med številnimi delovnimi listi pri večjem obsegu podatkov, in na kaj vse moramo biti pozorni, saj je Sanja na zanimiv način približala še kako te podatke zaznava samo orodje.

Na koncu delavnice smo si pogledali še kako ustvarjati in oblikovati grafikone za vizualno predstavitev podatkov.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za prve nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin in znanj za uporabo IKT v študijskem procesu.

Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: DUM-S2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.