Izvedena delavnica za pedagoge UL: MS 365 Outlook

V petek smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona 1.0 za pedagoge UL izvedli usposabljanje MS 365: Outlook.

Udeleženci delavnice so spoznali nekaj namigov in trikov za upravljanje elektronske pošte, ki nam lahko olajšajo vsakodnevno uporabo in prikazovanje informacij.

Na začetku smo pregledali osnovne nastavitve, kjer smo si podrobneje pogledali kako v primeru odsotnosti nastaviti samodejne odgovore, ustvariti prilagojene podpise, urediti nastavitve obvestil, na kratko ponovili osnove pošiljanja, prejemanja in urejanja elektronskih sporočil ter osvežili znanje organizacije svojega poštnega predala.

Nato pa nam je Mateja poleg načrtovanja pošiljanja sporočil predstavila še kako načrtovati in ustvarjati sestanke ali dogodke ter na kakšen način te deliti z drugimi. Še več, pogledali smo si kako za lažje načrtovanje srečanja uporabiti anketo za razporejanje in na kaj vse moramo biti pozorni pri ustvarjanju novega srečanja, kot je npr. odstranjevanje ali dodajanje MS Teams/Zoom povezave. Pogledali smo si tudi aplikacijo MS Booking, s pomočjo katere lahko ustvarimo in udeležencem pošljemo povezavo, preko katere si rezervirajo srečanje z nami.

Podrobneje smo se spoznali tudi z ustvarjanjem pravil za razvrščanje prejetih sporočil ter kako le-te organiziramo v mape.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin ter znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: DUM-P2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.