Izvedena delavnica za pedagoge UL: Padlet: optimizacija sodelovanja in organizacije vsebin

V petek, 10. 5. 2024, smo v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu v okviru Digitalnega ULTRA maratona za pedagoge UL izvedli usposabljanje Padlet: optimizacija sodelovanja in organizacije vsebin.

Udeleženci delavnice so spoznali nekaj namigov in trikov za ustvarjanje vizualno privlačnih in organiziranih gradiv ter si pogledali kako omogočiti deljenje in spodbujati sodelovalno delo med študenti ali drugimi skupinami.

Na delavnici smo spoznali osnove uporabe orodja Padlet, vključno z registracijo, navigacijo in ustvarjanjem prvega Padleta. Naučili smo se kako dodati različne tipe vsebin, vključno s tekstom, slikami, videoposnetki, dokumenti in povezavami. Odkrili smo tudi kako prilagoditi ozadje, postavitev in temo Padleta, da je ta kar se da vizualno obogaten in organiziran.

Spoznali smo tudi nekatere napredne funkcije, kot so komentarji, reakcije in uporaba zemljevidov ter časovnic za raznovrstne namene. Raziskali smo tudi uporabo umetne inteligence, vgrajene v orodje, ki nam je lahko v pomoč pri pripravi rubrik za vrednotenje, izbiri predloge za dejavnosti in celo pripravi dejavnosti za predavanja.

Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo na Digitalnem ULTRA maratonu in čestitamo za nove nabrane digitalne kilometre ter pridobivanje in nadgradnjo digitalnih kompetenc, veščin ter znanj za uporabo IKT v pedagoškem procesu.

Vabljeni, da se nam (ponovno) pridružite na prihajajočih usposabljanjih. Za vse, ki bi si želeli ogledati posnetek delavnice, pa smo pripravili tudi podporno spletno učilnico, kjer bodo tekom maratona na voljo tudi dodatna gradiva. Ključ za vpis v učilnico je: PADLET2024. Spletna učilnica se nahaja v Moodle okolju, kamor se prijavite s svojo UL ID.

Več informacij o Digitalnem ULTRA maratonu 1.0 pa najdete na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.