Canva 
za pripravo vizualno privlačnih gradiv

Canva je orodje za oblikovanje večpredstavnostnih gradiv na vizualno privlačen način. Z orodjem lahko ustvarjamo bogate predstavitve, ki jim lahko dodamo različne elemente, animacije, spletne povezave, videoposnetke ter jih predvajamo neposredno v orodju Canva ali pa jih izvozimo v različnih oblikah (npr. kot MS PowerPoint, PDF dokument). Poleg predstavitev lahko na podoben način ustvarjamo tudi videoposnetke, dokumente, učne načrte, bele table, miselne vzorce, grafe, infografike, plakate, objave za družbena omrežja, vabila in mnogo več. Orodje ponuja številne že pripravljene predloge, z uporabo katerih lahko gradiva pripravimo na hiter in enostaven način. Orodje nam omogoča tudi sodelovalno ustvarjanje gradiv z drugimi uporabniki orodja (npr. s kolegi, vrstniki, sodelavci).

Orodje Canva ponuja uporabo različnih licenc. Licenco Canva Free lahko uporablja kdorkoli, ki si uredi uporabniški račun. Brezplačna različica orodja nam z nekaj omejitvami ponuja ogromno prostodostopnih predlog gradiv, slik, grafik, animacij in drugih elementov, omogoča nam sodelovalno ustvarjanje gradiv, shranjevanje gradiv v različnih formatih ter 5 GB prostora za shranjevanje na oblaku.

Plačljive različice (Canva Pro, Canva for Teams) orodja nam ponujajo vse, kar nam ponuja že brezplačna različica, le v večjem obsegu in brez omejitev glede uporabe predlog in drugih elementov. Poleg tega nam ponujajo številne dodatne možnosti za urejanje in predelavo gradiv, organizacijo dela v skupinah, redno podporo ipd., kar nam omogoča še enostavnejšo in hitrejšo pripravo gradiv.

Obstaja pa tudi licenca Canva Education, ki je namenjena za osnovne in srednje šole ter omogoča uporabo vseh funkcionalnosti orodja brezplačno.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.