Iorad 
za ustvarjanje interaktivnih vodičev

Orodje Iorad je namenjeno ustvarjanju interaktivnih vodičev korak-za-korakom, s katerimi lahko ustvarimo različna navodila za uporabo določenih orodij (npr. videosrečanja v MS Teams), postopkov (npr. oddaja naloge v spletni učilnici Moodle) ipd. Ustvarjanje vodiča je enostavno, saj orodje posname vsak naš klik/korak, ki mu lahko kasneje dodamo tudi besedilo v pisni ali zvočni obliki. Pri tem se sami odločimo, ali želimo posneti celoten zaslon ali le manjše okno.


Vodiče lahko učitelji uporabimo v neposrednemu stiku s študenti, lahko pa tudi v hibridnem načinu študija, študiju na daljavo ali pri kombiniranem študiju, saj lahko gradivo enostavno delimo s študenti preko URL povezave, študenti pa lahko do le-tega dostopajo brez registracije preko računalnika ali mobilnih naprav.

Pri ogledu gradiva ima študent na voljo več možnosti: 1) gradivo si lahko ogleda na interaktiven način, pri čemer se na naslednji korak premakne s klikom (možnost Poskusi); 2) korake si lahko prikaže enega pod drugim v obliki seznama in se med njimi premika s pomočjo drsnika (možnost Oglejte si); 3) koraki se lahko prikazujejo sami v obliki videa (možnost Pazi); 4) vodič si lahko študent prenese na računalnik v .pdf obliki (možnost Print It v plačljivi različici). Dodatno lahko študentom omogočimo tudi 5) ogled gradiva v obliki reševanja kviza, kjer morajo študenti sami klikati na pravilno mesto (možnost Kviz) ali pa 6) korake izvedejo v »živo« (možnost Naredi) na realni vsebini.

V brezplačni različici lahko ustvarimo interaktivne vodiče s snemanjem korakov na spletu ali na namizju računalnika, v posameznem koraku označujemo dele, vnašamo besedila in URL povezave, izbiramo način interaktivnosti ipd. Brezplačna različica je omejena z uporabo nekaterih funkcionalnosti, kot je izvoz vodiča v video in PDF obliki, dodajanje zvoka ipd. Za več informacij obiščite spletno stran https://www.iorad.com/pricing/personal.

 

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.