Sodelovalno okolje 
Trello

Trello je spletno sodelovalno okolje za učinkovito razdelitev dela v skupinah, kategoriziranje, strukturiranje in organiziranje aktivnosti v skupini. Člani posamezne skupine ustvarjajo deske, na katerih lahko aktivnosti oz. teme razdelijo po karticah. Kartice lahko prosto premikajo po deski. Prav tako lahko nastavljajo časovne okvire aktivnosti in sezname opravil. Učitelj ima pregled nad delom skupine, ustvarja razprave in podaja povratne informacije, vsi pa lahko odgovore tudi všečkajo. Trello omogoča vključevanje spletnih aplikacij, ki se imenujejo PowerUps. Vključujejo razna spletna orodja za ustvarjanje gradiv, sodelovalno hkratno pisanje, učno analitiko in druge.

Orodje Trello je možno uporabiti v brezplačni različici, pri čemer moramo uporabniki (učitelji in študenti) ustvariti lastni uporabniški račun. V brezplačni različici lahko pripravimo največ 10 različnih desk, znotraj katerih lahko uporabimo neomejeno število kartic za organiziranje dela in študija. V aktivnosti lahko vključimo neomejeno število študentov in učiteljev, ki imajo uporabniški račun za orodje. V brezplačni različici imamo na razpolago tudi neomejen prostor za shranjevanje datotek, katerih velikost ne sme presegati 10MB.

Katere dodatne funkcionalnosti so nam omgočene s plačljivo verzijo orodja, si lahko ogledamo na spletni strani: https://trello.com/pricing.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.