Formative 
za preverjanje znanja

Formative je spletno orodje, namenjeno sprotnemu preverjanju znanja študentov. Z orodjem lahko pripravimo preverjanja znanja, v katera lahko vključimo različne vsebine za ogled in branje (besedilo, avdio in video vsebine, slikovna gradiva, vdelane vsebine, belo tablo, .pdf in .doc dokumente) ter aktivnosti, ki jih rešujejo študenti (vprašanja različnih tipov, oddaja naloge v obliki zvočnega in/ali video posnetka, oddaja datotek v različnih formatih, ustvarjanje vsebine na beli tabli ipd.). Orodje nam omogoča deljenje aktivnosti s študenti, sprotno spremljanje reševanja aktivnosti in podajanje takojšnje povratne informacije. Vse to lahko organiziramo tudi znotraj posameznih skupin oz. razredov študentov, ki jih predhodno pripravimo znotraj orodja.

Orodje Formative je možno uporabljati tudi v brezplačni različici z omejenimi funkcionalnostmi. V brezplačni različici lahko v aktivnosti vključimo neomejeno število študentov, ki jih lahko razdelimo in organiziramo v razrede. Pripravimo lahko neomejeno število aktivnosti, v katere lahko vključimo vprašanja z enim ali več možnimi odgovori, odprta vprašanja s kratkimi odgovori, esejska vprašanja, belo tablo, orodja za risanje, vdelavo vsebine ali dodajanje vsebine v jpeg, png, gif, doc ali pdf formatu v velikosti največ 5MB. Študenti imajo možnost reševanja aktivnosti neodvisno od časa in kraja, pri čemer lahko njihovo reševanje spremljamo sproti. Nekatere naloge so ovrednotene avtomatsko, lahko pa jih ovrednotimo tudi ročno. Študentom lahko na rešene aktivnosti podamo povratno informacijo. Rešitve študentov lahko izvozimo v csv formatu ali kot Google razpredelnico. Aktivnosti, ki jih pripravimo z orodjem lahko delimo s svojimi sodelavci. V brezplačni različici lahko orodje integriramo s spletnimi okolji Google Classroom, Microsoft 365 in Clever.

V plačljivi različici nam orodje omogoča uporabo dodatnih funkcionalnosti, ki si jih lahko ogledate na spletni strani: https://www.formative.com/pricing

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.