Quizizz 
za ustvarjanje interaktivnih kvizov in predstavitev

Quizizz je orodje za ustvarjanje kvizov in predstavitev. V kviz lahko vključimo različne tipe vprašanj. Za avtomatsko ocenjevanje sta na voljo tipa možnost več izbir in vstavljanje manjkajočih besed, kjer se študentom takoj pokaže povratna informacija o pravilnosti odgovora, lahko pa dodamo tudi anketo za pridobivanje mnenj ter vprašanja odprtega tipa, ki pa nista ovrednotena. V predstavitev lahko, poleg kviza, dodamo tudi drsnice. 

V gradivo (kviz in predstavitev) lahko dodajamo večpredstavne vsebine, kot so slike in videoposnetki. Gradivo lahko s študenti rešujemo v živo ali pa gradivo pripravimo in ga študenti rešujejo sami. Za vsakega študenta imamo v orodju zabeležene povratne informacije o njegovi uspešnosti. Vsakemu študentu se po odgovarjanju na vprašanja na zaslonu prikaže število pravilnih in nepravilnih odgovorov. Študent lahko gradivo rešuje za ponavljanje, tako da se mu vprašanja, ki jih je odgovoril napačno, med reševanjem kviza pojavijo večkrat.

Brezplačna različica orodja omogoča pripravo neomejenega števila gradiv. V gradivih lahko v realnem času sodeluje maksimalno 100 udeležencev, ki se lahko s svojimi napravami priključijo brez prijave. Pripravljamo lahko kvize, ankete, interaktivne predstavitve, učne kartice ter tekmovanja med udeleženci. Prav tako nam je omogočen vpogled v rezultate reševanja. Več o možnostih nadgradnje (npr. za uporabo več udeležencev hkrati) si lahko pogledate tukaj.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.