MS Teams je sodelovalno učno okolje, ki nam omogoča uporabo različnih funkcionalnosti za aktivno vključevanje študentov v pedagoški proces. Poleg možnosti ustvarjanja videokonferenčnih srečanj, so nam na voljo različne aktivnosti kot so: ustvarjanje nalog in kvizov za študente, priprava anket oz. glasovanj, integracija različnih zunanjih aplikacij za popestritev srečanj, sodelovalno ustvarjanje in izmenjava gradiv, pregled nad ocenami in vključenostjo študentov ipd. 

Sodelovalno okolje MS Teams je vsem uporabnikom na razpolago v brezplačni različici, ki ponuja omejen nabor možnosti. Za uporabo brezplačne različice orodja je potrebno urediti uporabniški račun, s katerim lahko neomejeno sodelujemo preko klepeta, organiziramo videosrečanja s trajanjem do 60 min in s vključevanjem največ 100 udeležencev, uporabljamo datotečno shrambo v velikosti 10 GB znotraj skupine in 2 GB za osebno shrambo datotek. V času epidemije COVID-19 so do nadaljnega povečali nekatere omejitve. Več si lahko ogledate na spletni strani: https://www.microsoft.com/sl-si/microsoft-teams/compare-microsoft-teams-options.

Vsi zaposleni in vpisani študenti na Univerzi v Ljubljani lahko uporabljamo licenčno različico orodja, ki ponuja veliko več možnosti in funkcionalnosti, ki jih predstavljamo v vodičih korak-za-korakom. Univerzitetna licenca orodja je omejena na načrtovanje videosrečanja z največ 300 udeleženci. Za uporabo licenčne različice orodja potrebujemo univerzitetno digitalno identiteto. Več o tem v nadaljevanju.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.