Sodelovalno okolje 
Padlet

Padlet je enostavno orodje, ki ga lahko uporabimo kot podporo sodelovalnemu učenju. Gre za ustvarjanje več sodelovalnih prostorov oz. “padletov”, znotraj katerega lahko sodelujoči soustvarjajo vizualno privlačna gradiva z vključevanjem besedila, slik, dokumentov, animacij, spletnih povezav, video- in avdioposnetkov. Orodje ponuja nekaj že predpriravljenih predlog, ki jih lahko uporabimo za skupinsko diskusijo, soustvarjanje tabelske slike, miselnih vzorcev, časovnih trakov, zemljevidov in drugo.

Pri uporabi orodja v brezplačni različici smo omejeni na ustvarjanje treh različnih sodelovalnih prostorov, imenovanih “padlet”. Posamezni padlet lahko na različne načine delimo (preko spletne povezave, QR-kode, e-pošte, družbenih omrežij, vdelave na druge spletne strani s pomočjo HTML kode) z drugimi sodelavci in/ali študenti, katerim lahko poljubno omejimo dejavnosti – samo branje vsebine; branje in dodajanje vsebine; branje, dodajanje in urejanje vsebine, ki so jo dodali tudi drugi uporabniki. Pri sodelovanju v padletu lahko omogočimo tudi anonimnost, kar pomeni, da bo ime sodelujočega zakrito. Poleg besedila lahko v padlet dodajamo tudi druge oblike vsebine, kot so slike, avdio- in video posnetki, vsebine iz spleta, datoteke iz lastnega računalnika ipd. Orodje Padlet omogoča sodelovalno delo neodvisno od časa in kraja, prav tako omogoča podajanje povratne informacije in vrednotenje posamezne dodane vsebine. Ustvarjena gradiva z orodjem Padlet lahko izvozimo v različnih formatih (.png, .pdf, .csv, .xls).

Več o tem, kaj pridobimo s plačljivo verzijo orodja, si lahko ogledate na spletni strani: https://padlet.com/premium/upgrade?back=1.

Naročite se na naše e-novice...

… in bodite prvi obveščeni o dogajanju v Centru UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu.